top of page
  • samihumanrights

Tue toimintaamme

Juuri nyt Alva-yhdistys tukee luvattomia saamelaisia kalastajia 14. helmikuuta 2019 käräjäoikeudessa. Rahat käytetään kalastajien oikeuskulujen kattamiseen. Tue ostamalla tai liittymällä: https://www.samihumanrights.org/liity-ja-tue
Tue ja osta Alvan

· T-paita 50 e + postituskulut

· Juliste 20 e + postituskulut

· Liity kannattajajäseneksi


T-paidan pohja on musta ja karttakuva Tenon vesistöstä. Juliste on Creating Justice / Hábmemin vuoiggalašvuođa A4 kokoinen juliste.


Suukkoja rajoilta

Kalastusoikeuksien tukemiseksi Alva-yhdistys myy tilauksien mukaan Creating Justice / Hábmemin vuoiggalašvuođa t-paitoja ja julisteita. T-paidassa ja julisteessa on Tenon vesistön kartta, jota ympäröi pohjoissaamenkielinen runo. Kuva on osa saamelaisten taiteilijoiden Niillas Holmbergin, Jenni Laitin ja Outi Pieskin yhteisötaiteellista ympäristötaideteosta Rájácummá – Suukkoja rajoilta. Se kertoo saamelaisen itsemääräämisen perustasta: yhdenvertaisuudesta maan kanssa, joka perustuu vastavuoroisuuteen ja kunnioitukseen.


Luomassa oikeudenmukaisuutta

Kesällä 2018 kalastajista kuvattiin dokumenttielokuvaa ja Katilta, yhdeltä kalastajista, kysyttiin ” mitä luulet, että lapsesi oppivat tästä tapauksesta?” Kati vastasi ”Maailma ei ole eivätkä valtioiden toimintatavat ole aina oikeudenmukaisia, opetan että sinun tulee itse olla aktiivisesti luomassa oikeudenmukaisuutta”. Tästä tuli kalastajien kampanjan sanoma.

47 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page